By admin /

Ilijada has 11 ratings and 0 reviews: Published by Sejtarija, pages, Hardcover. ILIJADA I ODISEJASLIČNOSTI Motivi: motivi hrabrih i mudrih junaka Mjesto i vrijeme radnje: iako iako se ne događaju u isto vrijeme (Odiseja nakon Ilijade). Ilijada I Odiseja Homer. 83 likes. Book. Ilijada I Odiseja Homer. Privacy · Terms. About. Ilijada I Odiseja Homer. Book. 83 people like this topic. Want to like this.

Author: Meshakar Mojas
Country: Ethiopia
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 6 November 2005
Pages: 112
PDF File Size: 4.70 Mb
ePub File Size: 17.69 Mb
ISBN: 913-9-72183-294-6
Downloads: 62500
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arashim

Odisej i njega o. Malo posle krenu u grad Eumej i Odisej. Lucija rated it liked it Dec 10, Preview — Ilijada by Srebren Dizdar.

No trivia or quizzes yet. Odisej lako nategne luk i prostreli svih 12 sekira.

Tomislav Stankovic rated it it was ok Jan 04, Dobavljeno iz ” odisejx Dragana marked it as to-read Sep 14, Tada daje sinu uputstva. Domenico Nicosia marked it as to-read Jul 18, This book is not yet featured on Listopia. Ujutro ode Odisej sa sinom Telemahom, govedarom i svinjarom da vidi oca Laerta. Kad se Odisej oprao i obukao, postao je lep kao bog.

  CAE GOLD PLUS EXAM MAXIMISER ELAINE BOYD PDF

Ilijada I Odiseja

Odisej povede sa sobom dvanaest drugova da razgleda zemlju. On se spusti iznad Pijerije na more te doleti poput galeba do otoka Ogigije. Alenka rated it it was ok Dec 29, To ask other readers questions about Ilijadaplease sign up.

Just a moment while we sign you in to your Goodreads account. I Telemah odlazi na spavanje. Luka Kajinic added it Sep 24, Atena pretvara Odiseja u njegov pravi lik i savetuje mu da se otkrije sinu. Tino47 added it Jan 18, Marijana rated it did not like it Jan 04, Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije.

Hardcoverpages. Want to Read Currently Reading Read.

Epovi Ilijada i Odiseja by Hamza Gorusanovic on Prezi

Return to Book Page. Telemah i Mentor tj.

Alkinoj ga sada pita za rod, ime i rodni kraj. Imenski prostori Stranica Razgovor.

Tamo je sa svojim ljudim provalio u kiktonski grad izmar. Kad su devojke obavile svoj posao, pozabave se loptom. Sutradan ujutro doveze se Telemah sa svojim drugovima do Itake; drugovi se odvezu ravno u grad, a on sam ode drugim putem k Eumeju.

Odisej ubije najpre Antinoja i otkriva svoje ime. On sada otera i Ilijara i njegove odiswja jer vidi da su to ljudi koje bogovi mrze i oni krenu prema zapadu.

  KOKUFU TEN PDF

Homer – Wikipedija

Robinje spremaju Odiseju toplu kupku. I Melanteja stigne kazna. Onda ugleda mnoge stare liijada Polifem se moli svome ocu Posejdonu da kazni lukavca Odiseja. Odiseja Epovi Trojanski ciklus. Odiseja by Srebren Dizdar. Ivan added it Mar 30, Bojana rated it did not like it Dec 27, Zatim ih bura baci k Lotofazimaa odavde doplove do kiklopskoga ostrva. Odiseja na Wikimedijinoj ostavi.

Drugovi ga zatim nateraju te se iskrca na otok Trinakiju, gde je bog Helije imao svoja goveda i ovce. Drugi projekti Wikimedia Commons. Odisej izgradi splav i krene na put. Odisej priredi zabavu s pesmom i igrom da se u gradu ne bi dosetili da su prosci pobijeni.

Odisej ostane ovde i pomoli se boginji. Kod rta Meleja upali su u buru sa juga, i vetar ih je nosio devet dana ka Itaki. Za vreme igre padne Nausikaji lopta u more: